Gezondheid

Tutti frutti

Wat is de bedoeling van Tutti Frutti : Kinderen en jongeren aanzetten tot het eten van meer fruit.

Elke woensdag  (tenzij er die dag vrijaf is dan zal het op donderdag doorgaan) eten wij, leerkrachten en kinderen, een stuk fruit. Het fruit is gevarieerd, appels, peren, bananen, druiven, kiwi’s, …. .

Uw kind brengt die dag geen versnapering mee, het fruit wordt op school geleverd.

Milieuzorg op school (zie leefregels)

• Ik zorg mee voor een nette school: papiertjes en restjes gooi ik in de juiste vuilnisbakken. Ik sorteer al het afval in de juiste vuilnisbak.
  • Ik draag mee zorg voor een proper milieu door zo weinig mogelijk afval te veroorzaken. Ik breng een herbruikbare drinkfles en brooddoos mee.
  • Ik draag mijn steentje bij tot een nette school en speelplaats.

Neem ook even een kijkje op: www.milieuzorgopschool.be.

MOS-projecten op onze school

• Strap-strappen
    Basisschool ’t Centrum uit Turnhout geeft de “STRAP-award” door aan de Stedelijke Basisschool uit Turnhout. De award wordt toegekend aan de school die het meest aantal duurzame verplaatsingen (stappen, trappen, bus, carpool) telt. Met dit initiatief wil Stadsregio Turnhout scholen stimuleren om het vervoersgedrag van leerlingen en hun ouders positief te beïnvloeden. Stadsregio onderzoekt verplaatsingsgedrag leerlingen.
    De STRAP-award is een wisselbeker. De award, een kleurrijke vlag die de school op het schooldomein kan plaatsen, wordt telkens toegekend aan de school die het meeste aantal verplaatsingen telde of de grootste progressie maakte ten opzichte van de vorige telling.
  • We laten het netjes achter
    Elk jaar organiseert de school in samenwerking met het oudercomité en het buurtcomité een heuse 'opruimactie'. De kleuters van de vestiging Parkwijk gaan alle speelplaatsen netjes maken. De kleuters van het Stadspark komen door het bos naar de hoofdvestiging en nemen al het afval mee dat ze op hun weg tegenkomen. (Wegens een ander buurtcomité en de grote afstand tot de hoofdvestiging zullen de kleuters van de JSL deze keer niet deelnemen aan de actie.) De kinderen van de lagere school gaan rond in de buurt. Stad Turnhout voorziet vuilzakken, grijpstokken, veegwagens, ...
    Alle kinderen worden nadien door het oudercomité getrakteerd op een ijsje. De opruimactie is één van de vele acties die er dit schooljaar rond milieu georganiseerd werden in functie van het behalen van ons eerste MOS-logo (MOS = Milieuzorg Op School).
  • We leren afval recycleren.
  • We leren ook over het openbaar vervoer. Zo dragen we ons steentje bij aan een proper en leefbaar milieu.