Inschrijven

Op onze school is het elke dag opendeurdag. Toch hebben we graag dat je een seintje geeft voor je komt. De juffen en meesters weten dat te appreciëren.
Voor mama's en papa's die onze school nog niet kennen is een goede kennismaking heel belangrijk. We maken graag tijd om ons pedagogisch project toe te lichten en vragen te beantwoorden. Maak een afspraak via het schoolsecretariaat.

• Inschrijven voor huidig schooljaar (2020-2021)

Wil je meer informatie over onze school of wil je je kind nog dit schooljaar inschrijven en laten starten in de klas? Maak dan een afspraak met de directeur en bezoek samen de nieuwe klas(sen). Voor de inschrijving moet je een identiteitsbewijs van je kind(eren) meebrengen.

Hieronder vind je meer informatie over de instapmomenten van de jongste kleuters.

Kinderen vanaf 2,5 jaar

Elk kind in Vlaanderen kan instappen in een school vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Tijdens het schooljaar zijn er vaste instapmomenten. Een kind moet op deze data de leeftijd hebben van 2,5 jaar.

Instapmomenten

De vaste instapmomenten zijn

• de eerste schooldag na de herfstvakantie;
    • de eerste schooldag na de kerstvakantie;
    • de teldag van februari: 1 februari;
    • de eerste schooldag na de krokusvakantie;
    • de eerste schooldag na de paasvakantie;
    • na de hemelvaartvakantie.

Wanneer schrijf je je kind in?

Tijdens het schooljaar

• op schooldagen tussen 8.30 en 16 uur;
    • op woensdag alleen in de voormiddag.

Tijdens de grote vakantie

• in de eerste week van juli van 10 tot 12 uur en op afspraak;
    • in de laatste week van augustus van 10 tot 12 uur en op afspraak.

Waar schrijf je je kind in?

Op de hoofdschool: Haagbeemdenplantsoen 95, 2300 Turnhout.

Wat breng je mee?

De inschrijving gebeurt met een officieel document, zoals

• een kinderpas of een geldig kids-ID;
    • het bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister;
    • een reispas voor vreemdelingen.

Hoe gebeurt de inschrijving?

De inschrijving gebeurt met officiële documenten. Die worden op school ingevuld en gehandtekend.

• Vrije plaatsen huidig schooljaar

februari 2021

kleuterschool Parkwijk en Stadspark

geboortejaar

lagere school Parkwijk

klas

1ste leerjaar

2de leerjaar

3de leerjaar

4de leerjaar

5de leerjaar

6de leerjaar

• Inschrijven voor volgend schooljaar (2021-2022)

Wil je jouw kind inschrijven in een kleuter- of lagere school in Turnhout voor het schooljaar 2021-2022? Dat loopt via een digitaal aanmeldssysteem. Daardoor moeten ouders niet in een wachtrij aan de schoolpoort staan. Er is voor elk kind een plaatsje in een school.

Meer informatie vind je op de website van Stad Turnhout of op kiesjouwschool.be.

Heb je nog hulp nodig of heb je vragen? Kom langs op ons schoolsecretariaat of neem contact op met de school: 014 43 03 48 of sbs.secretariaat@turnhout.be

Je kind aanmelden | tot en met 26 maart | via internet

• Van 25 januari t/m 12 februari 2021 krijgen alle kindjes geboren in 2019 EN die een broer of zus hebben in onze school, voorrang op alle andere kinderen om zich in te schrijven in onze school. a

Van 1 maart tot en met 26 maart

moet je je kind aanmelden. Dit doe je zo:
      • Ga naar www.kiesjouwschool.be
      • Geef onze school op als eerste keuze, duid dan ook nog andere scholen aan die bereikbaar zijn voor jou. Hoe meer scholen, hoe meer kans.
      • Meld je kind aan.

Je kind inschrijven als je je kind aangemeld hebt | vanaf 19 april | op school

Vanaf 19 april tot en met 7 mei 2021 krijg je bericht of je jouw kind in onze school kan inschrijven. Kom met je ticket naar de school om je kind in te schrijven.

Dit kan elke schooldag. Maak een afspraak met de directeur en breng een identiteitsbewijs mee van je kind(eren).

Je kind inschrijven als je je kind niet aangemeld hebt | vanaf 17 mei 2021 | op school

Vanaf 17 mei 2021 kan de school ook kinderen inschrijven die niet aangemeld werden, als er nog vrije plaatsen zijn.

Dat kan elke schooldag. Maak een afspraak met de directeur en breng een identiteitsbewijs mee van je kind(eren).

• Vrije plaatsen volgend schooljaar

kleuterschool Parkwijk en Stadspark