Inschrijven

Op onze school is het elke dag opendeurdag. Toch hebben we graag dat je een seintje geeft voor je komt. De juffen en meesters weten dat te appreciëren.
Voor mama's en papa's die onze school nog niet kennen is een goede kennismaking heel belangrijk. We maken graag tijd om ons pedagogisch project toe te lichten en vragen te beantwoorden. Maak een afspraak via het schoolsecretariaat.

• Inschrijven voor huidig schooljaar (2020-2021)

Wens je meer informatie over onze school of wil je je kind nog dit schooljaar inschrijven en laten starten in de klas? Maak dan een afspraak met de directeur en bezoek samen de nieuwe klas(sen). Om in te schrijven breng je een identiteitsbewijs mee van je kind(eren).

Zie hieronder voor meer informatie over de instapmomenten van de jongste kleuters.

Kinderen vanaf 2,5 jaar

Elk kind in Vlaanderen kan instappen in een school vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Tijdens het schooljaar zijn er vaste instapmomenten. Een kind moet op deze data de leeftijd hebben van 2,5 jaar.

Instapmomenten

De vaste instapmomenten zijn:

• de eerste schooldag na de herfstvakantie.
    • de eerste schooldag na de kerstvakantie.
    • de teldag van februari: 1 februari.
    • de eerste schooldag na de krokusvakantie.
    • de eerste schooldag na de paasvakantie.
    • na de hemelvaartvakantie.

Wanneer schrijf je je kind in?

Tijdens het schooljaar

• op schooldagen tussen 8.30 en 16 uur.
    • op woensdag alleen in de voormiddag.

Tijdens de grote vakantie

• de eerste week van juli van 10 tot 12 uur en op afspraak.
    • de laatste week van augustus van 10 tot 12 uur en op afspraak.

Waar schrijf je je kind in?

Op de hoofdschool: Haagbeemdenplantsoen 95, 2300 Turnhout.

Wat breng je mee?

De inschrijving gebeurt aan de hand van een officieel document, zoals:

• kinderpas of geldige kids-ID
    • uittreksel uit de geboorteakte van het kind
    • het bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister
    • de reispas voor vreemdelingen

Hoe gebeurt de inschrijving?

De inschrijving gebeurt aan de hand van officiële documenten. Deze worden op school ingevuld en gehandtekend.

Vrije plaatsen in onze school |  juli 2020

Kleuterschool Stadspark

kleuters °2018

kleuters °2017

kleuters °2016

kleuters °2015

Kleuterschool Parkwijk

kleuters °2018

kleuters °2017

kleuters °2016

kleuters °2015

Lagere school Parkwijk

1ste leerjaar

2de leerjaar

3de leerjaar

4de leerjaar

5de leerjaar

6de leerjaar

• Inschrijven voor volgend schooljaar (2021-2022)

In Turnhout organiseren de basisscholen een gezamelijk inschrijvingsbeleid. Meer informatie vind je op de website van Stad Turnhout of op kiesjouwschool.be.

Heb je nog hulp nodig of heb je vragen? Kom langs op ons schoolsecretariaat of neem contact op met de school: 014 43 03 48 of sbs.secretariaat@turnhout.be

Je kind aanmelden | tot en met 31 maart | via internet

• In februari krijgen alle broers en zusjes voorrang op alle andere kinderen. Alle kinderen geboren in 2019 die een broer of zus op onze school hebben, moest je inschrijven in februari.
    • Tot en met 31 maart moet iedereen aanmelden via www.kiesjouwschool.be en wordt de inschrijving mogelijk afhankelijk van jouw voorkeur, de afstand tot de school en het aantal vrije plaatsen op school:
      • Geef onze school op als eerste keuze, duid dan ook nog andere scholen aan die bereikbaar zijn voor jou. Hoe meer scholen, hoe meer kans.
      • Meld je kind aan.

Je kind inschrijven als je je kind aangemeld hebt | vanaf mei | op school

Vanaf mei krijg je bericht of je jouw kind in onze school kunt inschrijven. Kom met je ticket naar de school om je kind in te schrijven.

Dit kan elke schooldag. Maak een afspraak met de directeur en breng een identiteitsbewijs mee van je kind(eren).

Je kind inschrijven als je je kind niet aangemeld hebt | vanaf juni | op school

Vanaf juni kan de school ook kinderen inschrijven die niet aangemeld werden, als er nog vrije plaatsen zijn.